Hilma Strömberg vinnare av Årets Konditor 2024

Hilma Strömberg är till vardags konditor på Clarion hotell Draken i Göteborg. Tävlingen ägde rum den 8:e november på Bak- och chokladfestivalen på Stockholmsmässan, där de fem finalisterna hade tio timmar på sig fördelat över två dagar. Hilma gjorde totalt fyra tårtor, 24 praliner, en glassuppsättning och 20 bakelser under temat Framtid.

Mest imponerande var Hilmas bakelse, som skulle föreställa ett klotrunt blåbär, ett slags framtidsbär. Bakelsen innehåller färskostmousse, blåbärskompott, citron och fläderkräm. Här kan du ta del av Hilmas "En bit av blåbärsbusken".

Vi passade på att ställa fem snabba frågor till Hilma

Hur känns det nu när du fått landa i vinsten?

Nu har det gått några dagar och det börjar nog sjunka in lite grann men det känns fortfarande overkligt. Det har länge varit en dröm att få tävla och även såklart att vinna och nu har jag gjort det, och det känns otroligt kul.

Vad ser du fram emot att få göra under ditt år som Årets Konditor?

Det känns som det kommer bli ett roligt och händelserikt år, med många nya möjligheter som jag verkligen ser fram emot. 

Om det är något som du vill skicka med till andra som funderar på att tävla i Årets Konditor, vad är det?

Att våga! Våga tävla och prova. Det är en superrolig upplevelse och så himla lärorik. Man lär sig så mycket om sig själv men också i sin yrkesroll. Man har inget att förlora. 

Vad är ditt favoritbakverk att skapa och att äta?

Jag älskar egentligen variationen i mitt yrke och att ingen dag är den andra lik men måste jag välja skulle jag nog nu säga något så skulle jag säga att göra praliner. Favoritbakverk att äta är en nybakad kardemummabulle.

Vad gör du om tre år?

Om tre år jobbar jag fortfarande som konditor med många fler erfarenheter i min ryggsäck. Jag hoppas jag får jobba väldigt kreativt och göra precis det jag brinner för!

Stort grattis igen från oss på Arla® Pro!

Läs mer om Årets Konditor här