Äppelrosor
Det här är en perfekt efterrätt när det ska vara lite extra festligt. Med muffinsplåtar kan du grädda många i taget och de är lika goda varma som kalla.
Gör så här
-
- Dela och kärna ur äpplena. Skiva så tunt som möjligt och lägg i en mikrosäker skål med kallt vatten och citronsaft.
- Ställ in skålen i mikrovågsugnen och kör på full effekt i 3 min. Sila av vattnet och låt äppelskivorna torka på hushållspapper.
- Kavla ut smördegsplattorna på lätt mjölad bänk och dela varje platta i 5 lika stora remsor. Bred lite vaniljsås på varje remsa och pudra över kanel.
- Lägg 8–10 äppelskivor längs med varje remsa med skalsidan uppåt. Hälften av äppelskivorna ska sticka upp över degkanten. Vik nedre halvan av smördegsremsan över äppelskivorna.
- Rulla ihop remsorna till rosor och ställ dem upp i kraftiga muffinsformar eller i en muffinsplåt med non-stickbeläggning.
- Grädda i nedre delen av ugnen på 175° ca 40 min tills de är vackert gyllenbruna. Servera med vaniljsås eller vaniljglass.